Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2003, 10:56 AM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Posts: 22
A/C problem - 1994 E420

I bought this car July with 86K miles. The AC was freshly charged when I bought it and worked fine, but stopped working two weeks later. The MB dealer checked out the system and found nothing wrong; the system started to work again. I drove cross country to AZ, and everything worked well all through the 115 degree summer. I stopped using the AC in fall, but noticed that the system seemed to go on and off once in November when I used the AC (wasn't sure, since it was cool outside anyway). Now the system doesn't work again. I took it to the local dealer, who said I need a new evaporator and expansion valve.

Is there any other switch/control/electronics that could explain the AC problem apart from the expensive evaporator repair? I'm not sure this dealer spent any real time diagnosing the problem. I know the last dealer spent a good amount of time checking out the system and found nothing wrong then with the evaporator. Any advise would be greatly appreciated. Thanks.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page