Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2003, 03:43 PM
sdiianni
Guest
 
Posts: n/a
Question 89, 300E, Rough idle and hard start

Hello,

My 89, 300E was running great. I came to a stop light, and the engine died. I got it started and drove to my mechanic. He changed plugs, fuel filter, oxygen sensor, coolant temp sensor. & coil wire. He says that he put 30 hours into it and still did not fix the problem. He says that he has checked everything he can think of and can't find the problem. The car starts hard but once it starts, it's fine when it's cold. As the car heats up, it starts idleing rough and severely hesitates when accellerating from a stop. My mech says that he though it was the air flow meter, but when replaced, the problem still existed. I tried dry gas, valve cleaner, problem still exists. please advise.

Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2003, 05:08 PM
fahrgewehr
Guest
 
Posts: n/a
I would suggest

that you look into the fuel pumps. You need to check the pressure under load, not just while idling or with the engine in neutral, but rather with the engine in gear and revved (foot on the brake).

What kind of MPG are you getting?

Mike
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2003, 06:18 PM
it leaks, its german
 
Join Date: Mar 2002
Location: raleigh nc
Posts: 1,111
I had this once, combination problem.


The idle switch behind the a/f sensor in the linkage was bent and with closed throttle the CIS-E control unit had no idea the car was closed throttle. The same car has a freeze plug in the inke that had rotted to lower section out and was sucking air along with a line under the a/f sensor housing that was busted.

Dunno if it'll help but I'll damn sure remeber that one. At least it was my car so it wasn't a issue.


Joe
__________________
Project Smoker, '87 603 powered wagon
Hauler, 96 CTD can you say torque?
Toy 73 Cougar xr7 convertible
Acme Automotive Inc.
Raleigh NC
919-881-0364
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2003, 06:38 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
sdiianni

These symptoms are also of clogged injectors. Try a double-dose of Techron Fuel Injector Cleaner in no more than 3/4 of a tank of fuel. Get it going and go drive it. Once warm make the engine go into higher RPMs.

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)

Last edited by haasman; 02-08-2003 at 06:50 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page