Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2003, 05:30 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Houston, TX
Posts: 16
Stereo Stalls Out

I own a 84 300SD with a Sony (non OEM) CD player. It used to be, on occasion, but now consistently, that when I start the car there is either no speaker volume or very low volume coming from the speakers. When the problem just began I noticed that at night as I was parking, when I turned the headlight switch off, no sound would come from the spreakers for about 5 seconds, then they would come back on again. Now, day or night, no sound comes from them, unless I turn on the lights.

Is there a cure for this problem, without purchasing another stereo (OEM)? I'm sure I've read that MB stereo systems are a little peculiar, is there some way to resolve this apparant electical problem?

I appreciate this forum, I just became a member but have been reviewing and benfiting from the wisdom, for a few months now.
__________________
02 E320 (replacment)
85 300D (Blue, wrecked)

Last edited by PDeputy; 02-12-2003 at 08:08 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2003, 05:50 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Dallas
Posts: 330
I had an older Sont CD in my car. Sounded great when it worked, but it would sometime stop working for no apparent reason. I pulled it out about an inch and pushed it back in and it worked fine...for a while. Did this 4 or 5 times and got sick of it. Pulled and gave it to my sister for her 93 Accord. She loves it. I put an Alpine 7894 CD/MP3/XM receiver in and love it. No more intermittent problems for either deck. Go figure.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2003, 05:55 PM
mikemover's Avatar
All-seeing, all-knowing.
 
Join Date: Aug 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 5,514
Sounds like bad wiring to me. Did you install it yourself? If so, I'd go back and check your wiring work. If not, take it to a good stereo shop, and they should be able to diagnose.

Mike
__________________
_____
1979 300 SD
350,000 miles
_____
1982 300D-gone---sold to a buddy
_____
1985 300TD
270,000 miles
_____
1994 E320
not my favorite, but the wife wanted it

www.myspace.com/mikemover
www.myspace.com/openskystudio
www.myspace.com/speedxband
www.myspace.com/openskyseparators
www.myspace.com/doubledrivemusic
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page