Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-15-2003, 05:43 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
Ovp?!

I'm at my wits end with my totally random no start with a warm engine. Everything is fine, I can hear the car try to start, but the engine doesn't turn, nothing.... similar to starting the car in gear (or trying to). So I assumed Neutral Safety Switch, so i had that replaced, problem IS better, but still might not start. I just keep trying and/or wait and it'll eventually start (up to 4 hrs). Lately, I've been flicking the OVP and the car will then start... perhaps my OVP has failed again at it's 2nd 70,000 mile mark? Only thing is... the engine doesn't turn as it would with a failed OVP. I get nothing.
What do you guys think?

THanks!
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2003, 11:00 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
Just an update...

Ever since I started flicking the OVP (the first & only time), the car has not yet failed to start ( - & - = +).

It looks like the failed part is the OVP. It's just weird because I get the engine turning.
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2003, 09:03 AM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: New Jersey, U.S.A.
Posts: 2,461
What is the part # of the OVP in your car? If it's the 52 45 replace it! If it's the 67 45 it's probably OK.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-22-2003, 08:57 AM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
My OVP is the old part number! It's the 45, not 67. But it does say it's Made in Germany. Usually the austrian OVPs were bad, and germans good.
Anyway, i'm now using my original OVP (not sure why i kept it!) and the car is perfect again. Not for long i'm sure, I've ordered a new one, definitly 67!

thanks
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-22-2003, 11:40 AM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 145
Quote:
Originally posted by David C Klasse
Just an update...

Ever since I started flicking the OVP (the first & only time), the car has not yet failed to start ( - & - = +).

It looks like the failed part is the OVP. It's just weird because I get the engine turning.
David,
What do you mean by "flicking" the OVP? Many thanks.
Thom
__________________
1987 300E
1967 Jaguar E-type Series I, 2+2
Reply With Quote
  #6  
Old 02-22-2003, 06:03 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
Flick... with my fingers. Or "tap" on the OVP.
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page