Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2000, 10:13 PM
Magic Mike
Posts: n/a
Restoring 1969 280 SE. All the injectors have been serviced, cleaned and are in good working order, fuel pump is new , I am only getting fuel to 1 injector. Any suggestions?
Reply With Quote
Old 01-07-2000, 12:32 PM
Posts: n/a
Hi Mike,
How long did the pump and lines sit around?
I am assumeing that the single injector getting fuel is one of the 6 operated by the injection pump and not the cold start valve(which operates all by itself from feed pressure).
I can't think of anything other than plugged injection lines or 5 frozen delivery elements that could cause a problem like that. If the pump sat with the lines off for months(or years)rust can form in the bores of the delivery elements causing the little pistons to get stuck the first time they move through the rusty spots. Verify that the lines are clear then remove the screw-in pieces from the top of the injection pump and get some penetrating oil on the elements in the pump.
If that doesn't work, its rebuild time for the injection pump.
Randy D.

ASE Master Tech
Mercedes Tech 19 Years
Reply With Quote
Old 01-10-2000, 08:04 AM
Andras Nagy
Posts: n/a

I also live in Columbus, and have a 280 SE which I am thinking of "restoring", since the body needs a little bit of work ( just one rust perforation, and a few little rust spots. Mechanically it is great; have maintained it since purchase in 1986.

Any thoughts on what you will be doing to "restore" yours, and where will you take it for body work, etc?..........Andras
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacing fuel injectors on an '86 300E - DIY job? mwaller Tech Help 12 11-05-2004 11:12 AM
Mechanical Fuel Injection Pump not working properly M_Anker Vintage Mercedes 12 06-06-2004 12:40 PM
fuel distributor not "distributing" sonnybuddy Tech Help 15 04-21-2004 09:45 PM
94 C280 starting help needed! Duke1Law Tech Help 1 06-13-2003 02:12 PM
Hard to find parts - 230/4 mechanical fuel pump theoAtVecna Tech Help 5 06-05-2002 08:57 AM

All times are GMT -4. The time now is 03:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page