Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 03-18-2003, 08:45 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: tn
Posts: 41
thanks for your guidance. this will take me quite awhile but i will get back with you and report results when its done. once again, i wasn't checking it right!
Reply With Quote
  #17  
Old 03-20-2003, 08:18 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: tn
Posts: 41
voltage at o2 sensor with male lead grounded was 40 mv, not 450 mv. replaced o2 sensor. problem solved! now i can adjust fuel mixture to approx 50% duty cycle and the engine appears to function properly. i am taking it on a trip tomorrow so will give it the "acid test". thanks to each of you for the excellent directions. you have helped me thru a lot of problems. i inherited the car from a son who neglected it in its later years and i never knew it could run so good. thanks again for taking the time to help me!
Reply With Quote
  #18  
Old 03-20-2003, 08:34 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: tn
Posts: 41
Correction! o2 sensor voltage was 040mv at female connector with male connector grounded. thats when i changed the o2 sensor.
Reply With Quote
  #19  
Old 03-21-2003, 12:43 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: lynchburg, va.
Posts: 60
Did you use original MB O2 sensor, or you rigg something up?
Reply With Quote
  #20  
Old 03-23-2003, 09:49 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: tn
Posts: 41
Thumbs up

i installed a MB dealer o2 sensor. had to get it fixed before my trip, so i paid a higher price. my gas mileage almost doubled! i didn,t know the car could run so goood. now my ac isn't working. more on that after i have time to check some things. thanks again for all your help!
Reply With Quote
  #21  
Old 03-24-2003, 08:56 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: tn
Posts: 41
ac problem was low on freon. hope it was just from a long winter. on to less serious issues like squeeky shocks, trip meter reset while driving, trunk lock doesn't unlock doors, fresh air thru center vent all the time, ect. THANKS TO EVERYONE!

Last edited by moneypit; 03-25-2003 at 08:50 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page