Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2000, 06:06 PM
Posts: n/a
I have a 1988 560SEL with the becker stero, looks great but theres no sound. All of the controls work, the stations change, and the tape plays , but no sound. Not even a crakel or static. Is there somrthing like a preamp with a fuse that could blow that I could replace or is this something that I might have to have the manufacture fix.
Reply With Quote
Old 01-12-2000, 04:43 AM
bdrought's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 1999
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 403
For the price of even getting an engineer to *look* at the Becker you could get a new headunit ;-)


Brian Drought
1991 300CE
ICQ: 2180069
Reply With Quote
Old 01-15-2000, 07:25 PM
Registered User
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Is there one plug which handles all speaker outputs. Could be loose connector.. You could also have a bad ground for audio output if no sound anywhere. How many speakers (6?) If you can access the output connector, grab an ohmmeter and check each speaker lead. Should be between 4-8 ohms. If below 4 ohms or zero resistance, you've got a short and possible damage to audio output stage. I don't believe the preamp sections are separately fused as these are low power devices. Outputs may be fused. If all the head end stuff is working and you sit in silence, it's probably a connector or a shorted, damaged output stage. if you aren't up to troubleshooting this kind of problem and the warranty is no help, find a local who does car stereo work, and he may get you headed in the right direction. With no sound at all from any speaker, it really sounds like a connector. Hey, good luck...

Jeff L
1987 300e
1989 300e
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E320 Wagon Losing Power, Making Strange Sound janos_z Tech Help 2 09-01-2003 11:22 AM
Why do diesels sound different than gasoline engines. kerry Diesel Discussion 3 10-01-2002 12:31 AM
MP3 CD Sound Tailoring BenzOnline Open Discussion 3 09-18-2002 03:40 PM
89 560SEL Sound System Mattman Tech Help 2 06-17-2001 12:53 PM
strange sound from rear of car??? Ashman Tech Help 7 05-14-2001 07:56 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page