Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-15-2000, 02:26 PM
Hunter
Guest
 
Posts: n/a
This morning while driving on Interstate 70 going down a slight grade the cruise control on this 89 420 disengaged and then the engine stalled. I coasted to a stop on the shoulder and restarted the engine which started immediately and I finished my trip without further event. Of interest is that I did not shut off the key while coasting to prevent steering lock. When on the shoulder upon shutting off the key I would swear that the gas pedal snapped back to the idle position. Could this be possible? It all happened so fast, but I do remember that the throttle position meter on the dash was all the way to the right. I don't know if that is the normal position or not in this situation as I have described it. It seems as if the cruise disengaged, the engine stalled, but all this time the gas may have been to the floor trying to bring the car back to the pre-set speed, however, without any power to do it. Any help is appreciated. Once again, this never happened before... hopefully never again.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2000, 10:10 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
This could have been the result of a faulty fuel pump relay. I have seen many flake out.

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2000, 02:58 AM
Keith&Lisa
Guest
 
Posts: n/a
had the same thing happen to me couple of days ago it was the fuel pump relay
took it apart and found that the solder had seperated from the little relay inside the unit . just resoldered the relay to the circuit board and it runs fine i did call for a new one but the place i called didnt have one so i had to McGuiver it
my solder looks better than the factoy if i do say so myself

------------------
KEITH

Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2000, 10:04 AM
Hunter
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the response, where is the fuel pump relay?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2000, 05:59 PM
Keith&Lisa
Guest
 
Posts: n/a
in my car 85 380se therelay was the biggest in the fuse box it was also marked " kickdown " dont know if its the same with yours also i was told to jump pins 87 to 30 to see if the relay was bad and sure enough it was

------------------
KEITH

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cruise Control Disengaged around 55mph sdjumin Tech Help 9 02-16-2003 08:54 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page