Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-25-2003, 01:46 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Jacksonvill, FL, USA
Posts: 125
116 Climate Control

Hi,

This is for a 1980 300SD, 116 body style.

One day the blower quit working. It works if you set it on defrost. But will not work in any other setting. I replaced the blower motor a little over a year ago and since it works in defrost, I doubt if it is the motor.

So what should my next step be? Is this a problem with the controls on the dash or is this a vacuum problem?

If this is a vacuum problem, I have heard you can buy the whole climate control vacuum system as a harness. Is this a recommended way to go? Or do I just start tracking through the system for leaks?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2003, 06:08 PM
Scott500SEC
Guest
 
Posts: n/a
i had the same problem with my 300d...78, same climate control(kinda) it simply stoped! now it works fine, odly enough it stoped after i replaced thermostat to get engine up to operating temp...hummm anyway is this in heat or ac mode?


keep us posted
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2003, 07:12 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Jacksonvill, FL, USA
Posts: 125
This happens in both the A/C and the heating mode.

But the blower works in the defrost setting.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2003, 01:15 PM
michael cole's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: waterloo ontario
Posts: 730
if the blower comes on in defrost mode only it could be the vacuum actuator at the blower motor assy.to access you will need to remove the under dash panel cover on the passenger side.you will then see the blower assy and vacuum actuator.watch this as you press the auto low button on the dash.you should see the actuator move.if it does not the chances are it needs replacement.you can replace the rubber end pieces.search on this sight.i beleive there is a source for these parts
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page