Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2003, 07:20 AM
Registered User
Join Date: Oct 2002
Location: New England
Posts: 68
C280 problem?

I have noticed since I've had my 95 c280 out of storage, it hick-ups at low rpm -seems to do it most in third gear, Just cruising along and the rpm's drop for a split second and then go back up. Any ideas?
Reply With Quote
Old 04-01-2003, 02:26 PM
Posts: n/a
I got the same problem as while I hit 30-40mph that's the only time it kicks in.
Reply With Quote
Old 04-01-2003, 02:31 PM
Registered User
Join Date: Oct 2002
Location: New England
Posts: 68
How long has your car been doing it for?

Have you looked into the problem?

Reply With Quote
Old 04-01-2003, 02:48 PM
Posts: n/a
It's been a while back and I've never bother to look into it.
Sometimes it will stay down for while and I just kindna knock on the face of the cluster so the needle would move up.
Reply With Quote
Old 04-04-2003, 06:43 PM
Registered User
Join Date: Jun 2002
Location: Melbourne, Australia
Posts: 80
Unhappy speedo problems

My speedo needle sticks at zero for a few seconds from a standstill start up to about 40kph, then it jumps into action! This seems to happen only when it is quite hot outside, about 30 degrees celcius and more. Otherwise, it works like a dream. Wanted to change the whole cluster for a recycled set for A$400 installed, but the mileage would be different and won't correspond with the books. Would be nice if I am selling the car and got one with say 85,000kms instead of 192,000kms and claim I lost the book!!! LOL.
Reply With Quote
Old 04-04-2003, 10:39 PM
Ali Al-Chalabi's Avatar
Senior Member
Join Date: Nov 2000
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,837
The internal resting peg for the speedo is painted, and in hot weather, the paint can get sticky and then the needle will stick on the peg initially. The solution is to remove the cluster and clean the paint off of the peg. There is probably nothing more than this wrong with the cluster, so try that first before replacing it.
Ali Al-Chalabi

2001 CLK55
1999 Dodge Ram 2500 Cummins Diesel
2002 Harley-Davidson Fatboy
Merlin Extralight w/ Campy Record
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page