Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2003, 10:48 AM
yal's Avatar
yal yal is offline
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,704
W124 sudden brake loss

Was pulling into the local target and I was slowing down for a speed bump. I heard a mechanically pop (thats the best I can describe it) and the brake pedal went down to the floor.
Pulled into a parking spot and turned the engine off. I was then able to pump the brake pedal until it was stiff.
When I turned the engine back on the brakes were extremely mushy and the car pulls to one side and one caliper is making a groaning sound I can't figure out which one. The stopping power is decreased dangerously. None of this happened before the incident.
Any insights appreciated. Thanks.
Reply With Quote
Old 04-14-2003, 11:52 AM
Registered User
Join Date: Jan 2003
Location: Epsom Downs, England
Posts: 152

Look around on the side opposite to the direction it pulls.

Chances are you'll see brake fluid leaks, they will be close to where the problem lies.

My money's on a split flexible hose......
Paul Gibbons
'93 320CE
'73 Jensen Interceptor (Resting)
Giant Full Sus Mountain Bike
Reply With Quote
Old 04-15-2003, 06:50 PM
yal's Avatar
yal yal is offline
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,704
Thanks for the response Paul. No leaks though.
Just got news that the mastercylinder went south on me
I heard something go, even with the music up, so I knew it had to be something around the drivers side area. The car didn't exactly pull during braking more like it was trying to decide which way to pull if that makes any sense. I only lost pedal pressure with the engine on. I was still able to make it to my mechanic with about 1/4 pressure. I knew it had to be a blown seal in the mastercylinder. I had to top it up for the first time ever about 2 weeks ago, so something was up

Hope this helps someone.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 12:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page