Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2003, 02:42 AM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Seattle
Posts: 596
4 alternators in 1 year?


My father's 1989 300TE is on the 4th alternator in less than 1 year. What could be causing this? Dealer did the job, so he has only paid once (they have even covered flatbedding).

1986 300E Anthracite + ECodes + MB Mileage Award
Reply With Quote
Old 05-04-2003, 11:41 AM
Registered User
Join Date: Aug 2002
Location: La Quinta, CA
Posts: 271

Did the service guys check to see if the pulley/belt alignment is correct. If not, it is possible that could lead to increased pressure on the pulley which could quickly break down the bearings on the alternator shaft.
Reply With Quote
Old 05-04-2003, 11:50 AM
haasman's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,096

What were the alternator failures? Electrical or mechanical? Not charging the battery or bearing failures?

'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page