Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2003, 11:55 AM
Posts: n/a
Won's Start

1975 450 SEL. It will turn over, but it won't crank. It has new plugs and points and a new condensor. It has been sitting up for about 3 years before I bought it, and when I can start it, it sort of runs. However. this morning "Barbie" would not start. Comments?
Reply With Quote
Old 05-05-2003, 01:04 PM
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,160
Re: Won's Start

Originally posted by hrhprincesstiff
1975 450 SEL. It will turn over, but it won't crank.
Okay, you got me confused.
Are you saying the starter spins freely, i.e. is not turning the engine over ?
If so, you may want to replace the starter.
2007 C 230 Sport.
Reply With Quote
Old 05-05-2003, 03:59 PM
Posts: n/a
Won't start still

The electrical system turns the engine over fine, it just won't start. When it's running, it runs rough. My machanic can't figure it out for love nor money. And so far he has a lot of my money.
Reply With Quote
Old 05-05-2003, 04:18 PM
Registered User
Join Date: Mar 2003
Location: Convent Station, NJ
Posts: 755
What you mean is that the Car cranks but won't turn over.

Anyway, Sounds like you may want to consider another mechanic. When you purchased the car did it run? Standing for 3 years can cause quite a bit of damage when trying to breathe life into the beast.

Was the fuel and oil system flushed, replenished and new filters installed? The entire fuel system can be crapped up with varnish, water or rust. Was the crank checked (turned) to insure pistons werent siezed in the cylinders before starting?

Many questions to have answered to make a diagnosis.

'85 380 SL (sold)
'85 Carrera Flatnose
'71 280 SL Signal Red/Cognac

Last edited by RickM; 05-05-2003 at 04:25 PM.
Reply With Quote
Old 05-05-2003, 04:37 PM
Posts: n/a
generally the car was started about once every month or so. The man that owned it collects cars, so he just didnt have the time for "Barbie" he did for some of the other more "collector" cars. When I picked it up, it started okay, and ran just a little rough. It has all gotten worse over the last couple of months. No there were no filters replaced or fluid's flushed. But that sounds like a good idea. THanks
HRH Princess Tiffany
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page