Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-23-2000, 03:17 PM
Jerry Wentworth
Guest
 
Posts: n/a
Car has 130k and trans seems fine except shift into top gear is sluggish, ie. it takes a second or two to complete. Any ideas of the cause/cure?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2000, 10:27 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Have the adjustments checked, if this does not help, it would not be uncommon for you to have the beginnings of a worn out tranny. These were this way for some reason.
(coupes)

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2000, 02:16 AM
bdrought's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 403
Odd... Could it be the engine or trans has moved and now the adjustments are out? Perhapd the coupes are more prone to this due to a different mounting arrangement? I have no idea if they do, just a thought.

My 300CE has 174,100 miles on orginal trans. and its shifts sweeeeet. Ummmm tho overdue a fluid flush.

As Benzmac said, I'd get the adjustments checked, especially the trans. modulator which could be faulty.

Bri
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1993 500 E Transmission - Sluggish Shifting charnett Performance Paddock 5 12-06-2003 07:15 PM
F/S 88 300CE complete Interior Saliya_400E Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 6 10-13-2002 04:12 AM
92' 300CE m103 3.0L Sluggish Start probs at 166K mileage...any help? mushedroom Tech Help 6 10-07-2002 08:37 PM
1981 --240d Auto Shifting Problem dvwimports Tech Help 1 09-20-2002 06:44 PM
Suspension Differences between CLK and 300CE?? Ashman Tech Help 4 10-20-2000 05:19 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page