Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2003, 08:12 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Northern New Jersey
Posts: 148
99 ml driveline problem

It happend twice after sitting a day, when first moving the truck either forward or reverse I felt and heard a loud bang and the truck felt like it stopped ( of coarse I hit the brake so fast when I heard the sound), I then proceded to go again with no problem.It felt like either something in the rear diff. or like one of the back wheels applied the brake to it. Brake are all new, always maintained, no abuse given to the truck. Any similar problems or sugguestions. Runs fine. Thanks
__________________
98 E430(sport), 99 ML 320 (sold) , 05 C 230(sport) Mark
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2003, 12:35 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 9
99 ml driveline problem

I have a 99 ML320 also, and had a simalr problem a couple of times. In my case it was after I had washed the truck and then parked it in the garage overnight with the parking brake applied.
When I attempted to drive it the next day there was a clunk and the car didn't want to move.
I soon discovered that the parking brake had locked up overnight due to the mositure from the previoius nights washing.
Now when I was my ML, I either take it for a short drive to remove the hidden water or I don't apply the emergency brake.

Next time you won't be driving the ML for a few days, try parking it on a flat surface and don't apply the emergency brake, you might get lucky and have the same problem I did.

Todd
99 ML320
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2003, 05:49 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Northern New Jersey
Posts: 148
Thanks Todd, The e brake was not applied but it did feel like the right rear wheel may have locked up. It s at the dealer now but they usually don t find a problem if you can re produce it. Maybe I ll get lucky and they ll find something. I ll let you know.
__________________
98 E430(sport), 99 ML 320 (sold) , 05 C 230(sport) Mark
Reply With Quote
  #4  
Old 06-15-2003, 02:01 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Northern New Jersey
Posts: 148
They told me the rear brake pad de laminated from the backing. They replaced the rear pads (which had less than a few thousand miles on them).. and stuck to the rotor. I ll have to wait and see if it happens again.
__________________
98 E430(sport), 99 ML 320 (sold) , 05 C 230(sport) Mark
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page