Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2003, 02:09 PM
Registered User
Join Date: Sep 2002
Posts: 19
Engine Issues

I have an 89 260e with about 140,000miles on it. I've had it for about 3 years now...for the first year I had the car, I drove it everyday. When I went away to school for the first year, it would rarely be driven but whenever I would come home and use the car, it would start and drive just fine. But in the last year or so, I've noticed that whenever it doesn't get used for a week or so, it often has issues with stalling out - it will start fine initially but then after a minute or so the car will shake a little and the engine will stall out. Sometimes it will take a while to get started again and I need to run the engine up at 2000RPM or so for a good 10min before the car will drive and start normally. Once this happens, the car drives absolutely fine (except I've noticed that at idle and in park, from outside the car you can hear a very faint putt-putt-putt-putt type of noise from the exhaust pipe I believe). This summer I've had no problems with it until recently when I didn't drive the car for about 4 days-- it started fine but then stalled out after about 2min and it took roughly 30min of constant attempts (just turning the key in the ignition) before it would start. After 10min or so of revving the engine in park and it was back to normal and for the last week everything has been fine. Just curious if anyone knows what might be causing the car to do this when it sits for a week (or even 4 days). I put in new spark plugs about 10months ago and a new alternator was put in a while ago. Thanks for any help.
Reply With Quote
Old 07-09-2003, 02:52 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
Do an italian tune-up!

The cheapest thing you can do is buy 1 bottle of techron and put it in 1/2 gas tank. Take it for a long drive in the highway at a "safe" speed to loosen up all the carbon built up. Soon after that, change the oil.
Good luck!
'86 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page