Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2003, 06:42 PM
Posts: n/a
aux fan not coming ON.

Hi everyone...

In my 1990 230E the Aux fan does not come on, .. even when i turn on the AC. There are 2 (black) relays on the driver side of the engine compartment firewall. Could one of the relays be the problem. While driving the temp goes to 110!. A week back the fan was working and the max temp was around 100!. How do i diagnose the fan?.

Help is appreciated.
Reply With Quote
Old 07-11-2003, 07:31 PM
csnow's Avatar
Registered User
Join Date: May 2002
Location: Mass
Posts: 1,127
Start by jumping the plug terminals at the coolant sensor on the head (usually green or blue). If the fan comes on, the fan is working (obviously), and the problem is clearly on the 'A/C kickin' side of the equation.

If the fan does not start, try providing 12volts directly to the fan motor to see if it turns.
1986 300E 5-Speed 240k mi.
Reply With Quote
Old 07-11-2003, 09:01 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2002
Location: New Jersey, U.S.A.
Posts: 2,398
You might try checking fuses too.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 03:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page