Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2003, 09:09 PM
AF300E's Avatar
Don't Mention the War!
Join Date: Jul 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 181
Post m103 cutting out

Recently my 300E has started to cut out (but not stall) when i am driving and intermitantly surge when idling. This occurs regardless of air temp but normally when the engine is over 80 degress celcius. I have disconnected the idle air slide and the problem dissapears. Last night i fitted an air slide from another vehicle and although the problem has not been fixed, it's severity has halved. I suspect the slide even though a mechanic at work who has repaired these cars since their lauch says i am barking up the wrong tree.
I have tested all the usuals, fuel pump, fuel pump and over-voltage relays, air-flow meter, coolant temp sensor, ignition leads, distributor and rotor button.
Any assistance/advice is well appreciated

Oh, I am a new subscriber but long time reader of this post and when i can find a reasonably priced m119 then the first right-hand drive 500E will be born!
300e 294,000mi
380sel 185,998mi
380se 309,980mi
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page