Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-22-2003, 08:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Notheastern U S
Posts: 5
electric fan @condenser not working

I have a 300D >The temperature reads 100c after its running in the summer heat.I checked to see if the plastic fan is working and it does not seem to be working.I found what looks like a temperture sender by the top hose (it has one wire ) is that the senser for the fan?Next to that is what looks like a sender with two vacume ports on it,One of the ports is plugged up. What is that for? Any info would help.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2003, 09:29 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Omaha, NE
Posts: 962
This subject has come up many, many times.

Do a search on "aux fans" and you'll learn everything you ever wanted to learn about how to diagnose this system.
__________________
Steve
'93 400E
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2003, 08:44 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
The fan is actuated by excessive high side pressure, not engine coolant temp. It is there to bring down high side pressure to prevent a/c system damage.

Have a great day,
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page