Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-18-2000, 06:20 PM
Harvey Sutlive
Guest
 
Posts: n/a
After some looking around and tightening of fittings I've discovered that what makes our 82 240D run well when it's cold is to operate the little manuel pump until a clicking noise comes from the main pump body.
Then the motor cranks and runs well.
When the motor is warm but not hot, I sometimes have to do this to get it to start at all.
Does this indicate anything to anyone? There are no visible fuel leaks anywhere near the pump or filters. I've bled both filters.

Thanks for any ideas - Harvey Surlive
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2000, 06:36 PM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
Harvey,

You may have algae in the tank. You probably should drain the tank and change the screen in the tank.

You may get by with using some of the biological treatment available from the partsshop on this site.

Good luck,

------------------
Larry Bible
'84 Euro 240D, 516K miles
'88 300E 5 Speed
'81 300D Daughter's Car
Over 800,000 miles in
Mercedes automobiles
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2000, 09:50 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
If you have to operate the pump to get it to start, you have a fuel leak somewhere. The fuel pressure is getting back somehow.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to replace a 603 vacuum pump. Hatterasguy Diesel Discussion 102 01-17-2010 10:48 PM
Checklist: PS Pump Re-Seal EricSilver Tech Help 29 07-15-2007 12:35 PM
tapping fuel pump, it works! erubin Tech Help 15 11-23-2004 08:48 PM
'87 903.960 Injection Pump, not pumping jhh322 Tech Help 4 08-06-2003 11:44 AM
616 engine water pump replacement kerry Diesel Discussion 4 07-20-2002 11:38 AM



All times are GMT -4. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page