Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-25-2000, 03:59 PM
dab
Guest
 
Posts: n/a
When starting the car the wipers take one swip across the windshield. I can also produce this phenomenon by adjusting the right side mirror. Thanks !!

------------------
David A Black
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2000, 10:26 PM
Corky
Guest
 
Posts: n/a
What year is this 300SD??
Do you have or have access to ETMs??
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2000, 10:40 AM
dab
Guest
 
Posts: n/a
quote:
Originally posted by Corky:
What year is this 300SD??
Do you have or have access to ETMs??



It is a 1983, and Chilton wiring diagrams are the best I have. Also, down on the mirror button is the only way to make the wipers go on. Thanks again !!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-26-2000, 11:23 AM
dab
Guest
 
Posts: n/a
This is an 1983 Benz.I do have a Chilton with a wiring diagram
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2000, 10:18 PM
Corky
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the additional information. I quickly looked at a ETM today but it was for a newer model than yours. (1986 ETM)The only think that I see that these circuits share is the ground point W1. You problem sounds very unusual and could be caused by a bad ground. W1 is located behind the Inst. Cluster. If this ground is good The next step to to check each of this circiuts completly. You will need a OEM ETM and a good multimeter for this.
Good Luck
Reply With Quote
  #6  
Old 04-27-2000, 10:00 AM
dab
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for your help, I will get on that this weekend!!
Reply With Quote
  #7  
Old 04-27-2000, 11:00 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
dab,

I had a similar problem with my daughter's 300D. The problem went away when I replaced the ignition switch.

Good luck,

------------------
Larry Bible
'84 Euro 240D, 516K miles
'88 300E 5 Speed
'81 300D Daughter's Car
Over 800,000 miles in
Mercedes automobiles
Reply With Quote
  #8  
Old 04-27-2000, 05:39 PM
dab
Guest
 
Posts: n/a
quote:
Originally posted by LarryBible:
dab,

I had a similar problem with my daughter's 300D. The problem went away when I replaced the ignition switch.

Good luck,


Thank you, as a matter of fact the ignition switch is not operating correctly.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
headlight wipers removed Sid The Kid SL Forum 3 09-05-2010 12:56 AM
1984 300SD Windshield Wipers Wayne Johnson Diesel Discussion 0 09-22-2003 08:05 AM
W116 300SD and W126 300SD comparison? ericnguyen Diesel Discussion 11 07-11-2003 02:11 AM
Desperately Seeking a 300SD!! diesellady Diesel Discussion 14 08-28-2002 02:19 PM
Intermittent wipers TOO intermittent Jim H Tech Help 2 08-24-2000 10:28 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page