Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2003, 11:47 AM
Registered User
Join Date: Feb 2001
Location: NW Arkansas
Posts: 179
1994 C280 electrical woes

The weirdest thing started happening Sunday morning.

Drove the car home Saturday night with only a little bit of a problem starting. I had to turn the key for a while to get it to start turning over, then I pumped the gas just a bit and it started. Drove it home about 30 miles without any problems.

Started it sunday morning and the ABS light started blinking and the engine was cycling between about 1200rpms and 500 rpms...up...down...up....down.

Tried to turn on the radio, it would raise the antenna, but the tuner would never work. A/C didn't work and cruise was out. I went ahead and drove it...about 15 miles later, it seemed to clear up.

However, the radio will come on at the strangest times and just go right back off. A/C is working and cruise will work sometimes.

Could this be related to the wiring harness?? I posted a message a while back about starting problems and a few people said the wiring harness? needs to be replaced.

Also, I have noticed a couple of wires near the front of the engine where the insulation has been coming off and I can see the the actual copper's just above the brake resevoir (or is it power steering resevoir).
1994 C280 204k miles
Reply With Quote
Old 09-08-2003, 12:57 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Sounds like the alternator is OVER-charging.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 09-08-2003, 01:09 PM
it leaks, its german
Join Date: Mar 2002
Location: raleigh nc
Posts: 1,111
Either that and/or the OVP is flipping out.

Project Smoker, '87 603 powered wagon
Hauler, 96 CTD can you say torque?
Toy 73 Cougar xr7 convertible
Acme Automotive Inc.
Raleigh NC
Reply With Quote
Old 09-08-2003, 03:09 PM
Registered User
Join Date: Feb 2001
Location: NW Arkansas
Posts: 179
I had the OVP replaced...I need to check the part number on the unit to make sure.

Alternator? Didn't even think of that, I was so focused on the wiring harness going bad.

I will try to send pics of the frayed wires and see what you guys think this evening.
1994 C280 204k miles
Reply With Quote
Old 09-08-2003, 03:25 PM
Registered User
Join Date: Feb 2001
Location: NW Arkansas
Posts: 179
Just to double-check, where is the OVP located on a '94 C280? thanks.

edit: Seems like it was on the passenger side near the firewall underneath a large plastic cover?
1994 C280 204k miles

Last edited by dwcasey; 09-08-2003 at 03:32 PM.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page