Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-21-2003, 02:58 PM
mike690003's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Miami,FL
Posts: 807
300E runs rough on hot days

Hello Board,

As you all know, my 300E has ate up a lot of $$$ and it is still missing at idle. I have been feverishly attempting to pinpoint the culprit that is causing my 300e to run so rough. I have to suffer while driving in the daytime because if I turn my A/C on, my car will hestiate from the stoplight really badly, to the point of almost stalling. Well what I have come to realize is that it runs rough only in the hot daytime. When I drive at night the car idles a lot better, it does not miss at idle as much and the hesitation is not as bad. Well I have recently replaced my #5 and #6 fuel injector( the worst ones). I plan on doing the whole set next week.

I was wondering if the coolant temperature sensor could have an effect on this weird problem??

Any other suspected culprits??

Parts replaced:

Almost everything
__________________
1987 mercedes 300E
1995 e320 conversion(hated the 300e grill)
HID/Xenon (D2S)
Keyless Entry
Monochromatic Paint (Custom Blue)
Smoked Tails
Flat Badged (front)
Debadged (rear)
custom "carbon fiber" console
18 inch HP EVO rims
Sold! Now I drive a Monte Carlo SS
http://memimage.cardomain.net/member.../352975_67.jpg
http://memimage.cardomain.net/member.../748335_24.jpg
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2003, 08:54 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Location: Falls Church, VA
Posts: 5,316
My '86 with the same problem frustrated me to the point where I sold it. The new owner reports the car is running fine. At least you have a consistent problem.

IMHE, it could be any, some, or all of the following:

-vacuum leak
-idle control valve
-EHA
-air flow meter
-coil
-injectors
-injector seals
-fuel distributor
-plug wire or wires
-ECU
-temp sensor
-throttle position sensor
-throttle close microswitch
-OVP relay or fuse
-flakey wire or wiring harness
__________________
Chuck Taylor
Falls Church VA
'66 200, '66 230SL, '96 SL500. Sold: '81 380SL, '86 300E, '72 250C, '95 C220, 3 '84 280SL's '90 420SEL, '72 280SE, '73 280C, '78 280SE, '70 280SL, '77 450SL, '85 380SL, '87 560SL, '85 380SL, '72 350SL, '96 S500 Coupe
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2003, 03:58 PM
mike690003's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Miami,FL
Posts: 807
Anyone else had this problem in a car with the m103 motor??

If so, how did you fix it??
__________________
1987 mercedes 300E
1995 e320 conversion(hated the 300e grill)
HID/Xenon (D2S)
Keyless Entry
Monochromatic Paint (Custom Blue)
Smoked Tails
Flat Badged (front)
Debadged (rear)
custom "carbon fiber" console
18 inch HP EVO rims
Sold! Now I drive a Monte Carlo SS
http://memimage.cardomain.net/member.../352975_67.jpg
http://memimage.cardomain.net/member.../748335_24.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page