Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-15-2003, 01:17 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 257
190E Defroster Problem

Hey all:
I didn't think my defroster worked, so I bought a new switch and installed it. Now, when pushing the new defroster button, the switch doesn't become brighter as it should when the defroster is on. Any ideas? Thanks in advance.
__________________
1985 190E 2.3-16 Euro
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2003, 02:06 AM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
Did you check the fuses?

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2003, 02:15 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 257
Yup. I even replaced most fuses just to make sure.
__________________
1985 190E 2.3-16 Euro
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2003, 02:24 AM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
Makes me wonder if either the switch isn't contacting correctly to the plug on its back or a bad relay?

This is all presuming the switch light works .... have you tested it?

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2003, 03:11 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 257
The relay for the rear defroster however controls a lot of other functions that all work. Could a combination relay possibly not work for just one function. About the light, it turns on when the lights go on but does not get brighter when depressed as it should.
__________________
1985 190E 2.3-16 Euro
Reply With Quote
  #6  
Old 10-15-2003, 09:19 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Michigan
Posts: 22
On my '88 190e the intermittent wipers did not work and the defrost only worked once in a while. Fixed it by pulling out the combination relay and lightly sanding each of the connections. Now both the wipers and the defrost work fine.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2003, 12:42 PM
Mercedes Maniac's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Colorado
Posts: 32
Night time illumination of defroster switch is fiber optic which is fed from an instrument panel light. Defroster ops indication is electrical. On the back of the switch, pin # 31 is the ground for the light, this ground may be connected to the hazard flasher switch ground wire. Feed back power to the switch from ( or to ) the combo relay is through pin# E and/or #A. A & E are not directly connected to the window element ( pin 87 or 07 is ). Combo relay pins #A & #E are wired to pins #A &#E on the switch. Check for voltage at the rear window element.
__________________
'87 190E 2.3-16
Heated Seats, Graphite Dash,
Delsing shift bushings
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page