PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   1989 300se rough idle at times (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/79930-1989-300se-rough-idle-times.html)

SCOTTFISH 11-18-2003 12:09 PM

1989 300se rough idle at times
 
My wife's 89 300se at times begins idling rough and almost to the point of missing. It has 191k miles on it and about 3-4 months ago had a valve job done and the injectors replaced. It does not do it all the time or any certain time. It will be running fine and all of a sudden it will run rough and almost hesitate when pulling out for maybe a minute or two and then it will straighten out and run smooth for a while. I have had a problem with consuming oil(yes, I am the one that has posted about the oil consumption problem) and once in the past I had to replace the plugs due to #2, 3, & 4 plugs getting oil into the hole and fouling it out. #2 was the worst. Could this be a plug problem that maybe fires ok for a while and then misses a few times and then fires ok? Any advise would be greatly appreciated.

SCOTTFISH 11-19-2003 04:42 PM

idle problem
 
Update: checked the plugs and 4 of 6 were fouled and I wonder how they could even fire with the carbon/oil build up on the plug. I am back to the oil consumption problem again. I changed plugs and voila, idle fixed.


All times are GMT -4. The time now is 06:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website