Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-05-2003, 10:34 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Atlanta
Posts: 232
New behavior at start-up..W124

I have never had this happen to me in this car before. 93' 300E.


Here in Atlanta it just started getting cold, about low and mid 30's yesterday. At startup, I always turn the key to the accessory postion for a few seconds, let fuel pumps engage, then crank engine. Upon doing so, i got a little resistance, as if the battery were low on cranking amps, it may be, then when car started, it immediately revved up to maybe 2,200+ rpm's briefly, then settled into its idle warm up mode. Did it yesterday morning, evening, and this morning.

Other than that, everything else is fine.

What should I look at?
-battery cranking power
-starter
-some sort of idle issue
-fuel pumps

FQ

Just wondering if it is the start of something.
__________________
FAQ

W124
Sportline Swaybars
Bilstein HD Struts
16" E420 wheels
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2003, 01:19 PM
JetForeman
Guest
 
Posts: n/a
sounds like your battery is dying. My (now sold) E320 acted the same way until I replaced the battery.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2003, 01:49 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Atlanta
Posts: 232
Roger that.

I will have it checked tomorrow.

FQ
__________________
FAQ

W124
Sportline Swaybars
Bilstein HD Struts
16" E420 wheels
Reply With Quote
  #4  
Old 12-05-2003, 01:57 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 320
03/95-2 M104 WITH HFM INJECTION SYSTEM


In case of customer complaints of high idle (approximately >2200 rpm) for a very short period of time (< 1 second) immediately after cold start, an updated EA/Idle control unit is available from our PDCs. The updated control units can be identified by a software production date of "SW 43/94" and higher stamped on the housing in the area of the barcode label. The following control unit part numbers are affected:

Electronic Accelerator Control Units

Part No. 124 545 65 32 - E320
129 545 05 32 - SL320
140 545 49 32 - S320
202 545 01 32 - C280

Idle Control Units

Part No. 124 545 55 32 - E320
129 545 19 32 - SL320
140 545 52 32 - S320
202 545 43 32 - C280
__________________
Zafar
94 E320 58000 Miles
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2003, 02:57 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Atlanta
Posts: 232
Zafar,
That is exactly my symptoms.

So where do I locate the housing with the barcode label?

Do both parts get replaced? EA/IU Or are they independent?

What else do these parts do? Is it an immediate fix i should do?

Any help is appreciated.

Thanks
FQ
__________________
FAQ

W124
Sportline Swaybars
Bilstein HD Struts
16" E420 wheels
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page