Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2004, 01:57 PM
SHAWN CISCO
Guest
 
Posts: n/a
89 300e transmission won't shift into drive

I have an 89 300e, that I put a new transmission in it about 50,000 miles ago. On my way to work this morning I stoped at a light and when I started to go it just wouldn't shift into high gear.
transmission fluid seems to be good and I did a transmission service on it less than 20,000 miles ago.
Can anyone give me advice on this
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2004, 02:06 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Disconnect the kick down solenoid at the right rear of the trans. If it makes a difference the problem is the cheap plastic switch under the gas pedal. I like to start at the trans solenoid as that verifies there are no electrical circuit causes. I have never seen it but since kickdown is regulated in the fuel pump relay a defect there could also keep it engaged, but not if disconnected at the trans.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2004, 02:19 PM
SHAWN CISCO
Guest
 
Posts: n/a
Ok I'll give that a shot tonight after I get home from work. Thank you.
The plastic switch under the gas pedal would need to be replaced if it will switch gears after I disconnect the solenoid, If I understand you correctly?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2004, 02:28 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Yes, most likely. You could just start at the switch as it is usually the problem. Just disconnect it.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2004, 02:37 PM
SHAWN CISCO
Guest
 
Posts: n/a
TRANSMISSION

Ok I'll give it a shot. If that dosn't work you'll probably see me on here again tomorrow asking for more advice.
Thanks again
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page