Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2004, 06:26 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 111
hot start problem- 74 SEL

Have a 74 SEL. Starts immediately when cold- runs great.
Often, when hot, starts hard and takes pumping of the gas to even idle right- then it is fine. I'm getting conflicting opinons as to what it is- some say fuel pump check valve, others say fuel pump. I'm thinking that it wouldn't be the pump itself since it starts great cold (and it is an expensive part) but I'm not sure.
Any ideas? (or other possibilities?)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2004, 07:06 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: LaPorte, IN
Posts: 400
Trade houses!!

Single digit temps every day this week--i haven't had an engine hot enough to have a hot start problem. Fortunately, the cold start has been perfect. Hope someone can help, i just couldn't resist the attempt at humor.
__________________
Earl McLain
'02 C230 Kompressor
'89 560 SEL "Frau BlueCar" (retired April 2004)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2004, 09:10 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Evansville, Indiana
Posts: 8,150
Hmmm, this is an odd one. You probably need to check for a leaking cold start valve or dripping injectors (not so easy, alas, nor cheap to fix...).

Try running a couple bottles of Techron or Redline fuel treatment through it, it may cure sticky injectors or a dripping cold start valve.

otherwise, if the injectors are leaking, you will have to replace them, and they ain't cheap, either.

Vapor lock is very unlikely, but not impossible if the dampner is bad, but it that were the case, cold starts would be a problem too.

Check the ignition out, too -- could be a bad coil, I suppose.

Peter
__________________
1972 220D ?? miles
1988 300E 200,012
1987 300D Turbo killed 9/25/07, 275,000 miles
1985 Volvo 740 GLE Turobodiesel 218,000
1972 280 SE 4.5 165, 000 - It runs!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2004, 07:34 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: perth australia
Posts: 10
hot start problem74sel

i had the same problem in a 79sel it was like it ran out of petrol when left for a while it was the injectors leaking inside hence like running out of petrol
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page