Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2000, 01:16 PM
Larry Delor's Avatar
What, Me Worry?
Join Date: Jun 1999
Location: Sarasota, Fl.
Posts: 3,028
Hello y'all!

Looking for some input. Yesterday I drove about 500mi roundtrip to look at an '82 300D for $1800. The price sounded good, so I got a relative to go with me. I asked the guy not to start it till I got there so I could see/hear for myself. Well, the time I got there the engine was warm, bordering on hot. (oh well) I eyeballed the engine saw a new vacuum swith on top of the valve cover. When I turned the key and looked for the glowplug light, there was none. (maybe burnt bulb I thought) It cranked over 3 to 5 seconds and started. Not the smoothest, but not bad for a 300. I was told the A/C was cold...HAH! Hotter-n-hell...although most of the heat was coming out of the side vents, and the tach didn't work either. ( So I think, I had this happen on my 83 and it was a fuse) eyeballed fuses, wiggled them change. Well "poop" I thought...I can get over that and fix it later, since the compressor did engage, so at least some action was going on. I got back in the car...wanted to roll down the windows....NOT! none of 'em would budge. (grrrr) So I settled for the sunroof, which was actually the smoothest operating 123 sunroof I have ever seen. Anyway, I idled up to the street, hung a right and stepped on it...good,.. good,.. accelerating briskly,.. ("turbo seems to be working")... approaching what sounded like 3k rpm...hey, where the hell is second gear???? So I turned into the next street and cussed. Reverse worked (thank god)...maybe I imagined this...maybe I forgot where to put the gear selector...I double checked, going from N to D slowly. Got back on the street and was glad to get back into the place where I got it from. After getting honked at because the left hand turnsignal didn't work.
I was not happy, even if I could have overlooked the a/c and the windows and the tach and the turnsignal and the glowplugs, having decent tires and a well functioning sunroof was not going to get me back to my coast if I couldn't get out of first friggin gear!! (Grrr)
Why was I going to buy this? I was either going to swap engines with my '83 or use the '82 and swap interiors with my '83. For $1800 I thought it would be worth it, plus I would have a decent carcass left over. (hmmm when I think about the '82 and I see the word carcass, I actually see car-c-ass)

However I am willing to reconsider if the consensus is that these problems are superficial and a reasonable easy fix. (could the trans prob. be the B2 piston?)
thanks for your time!

03/83 300D 184k
07/73 280 160k
-88 other 153k
Reply With Quote
Old 08-06-2000, 02:44 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Sounds like a POS to me. You would be better off bying a wreck for parts than buying a car someone has uniformly wore out.
Reply With Quote
Old 08-06-2000, 09:36 PM
fz500sel's Avatar
Happy now in paradise!
Join Date: Nov 1999
Location: Venice, FL - "sharktooth capital of the world"
Posts: 712
Hey Larry,

Sorry! I feel like such an idiot! I guess some things ARE too good to be true!

84 500SEL EURO 87K
85 300D 267K (and still goin' strong)
Reply With Quote
Old 08-06-2000, 11:29 PM
Larry Delor's Avatar
What, Me Worry?
Join Date: Jun 1999
Location: Sarasota, Fl.
Posts: 3,028
Don't worry about it Frankie! When I called the guy up the day before, he said that the A/C was "Ice Cold" and that everything was just had a little rust spot. He just forgot to mention the big hair that was stuck in the paint just behind the hoodstar, next to all of the little dustparticles that where also embedded in the finish. On a positive note, it had 18k fewer miles than he indicated.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87' 300D Turbo Rims Look Like Crap! jcox68rt Wheels & Tires 5 01-11-2001 10:25 PM
300D Trans Delay wolfed Tech Help 0 11-19-2000 12:36 PM
trans fluid for '78 300D cuontv Tech Help 2 09-28-2000 10:10 PM
300D trans slip evtampa Tech Help 1 02-06-2000 09:15 PM
1985 300D TRANS INFO Steve C Tech Help 0 09-30-1999 09:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page