Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2004, 09:18 PM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
W124 metal VDO box ticking under psngr Dash?????

I got to the car after work today and I heard the ticking, didn't pay attention as it was raining and started and went on my way.... Got home, turned car off, sat in the car for a couple minutes reading some stuff, then the ticking started out of no where ... I started car, ticking went away.... turned car off, no ticking.....until about a minute later... its still ticking....

Moved the rug and there is a metal panel on the floor board / fire wall with one screw to the floor, I am going to go out and see what's down there.. Could it be a relay?

Any ideas? I am afraid my car is going to not start in the am if it ticks all night long

edit: I took that panel off and what is ticking is a metal box goldish in color on the passenger side area mentioned above, it is stamped VDO . Its got torx screws on the four corners. Of course my tools are in the whse...

Still ticking..... any clue guys? I need to order something tommorrow from Fastlane if I need to.

__________________
1995 E320 smoke silver / parchment

Last edited by yosshimura; 06-21-2004 at 10:10 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2004, 09:29 AM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
Well it started this am.

I had some trouble starting, but it did start. I don't know if I panicked and cranked it too short of a time or too long, or what, but it was still making noise this am and started .

Any ideas, before it gets worse?
__________________
1995 E320 smoke silver / parchment
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2004, 12:47 PM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
Question Occurance a fluke?

No one has ever come accross this?

Last edited by yosshimura; 06-22-2004 at 03:09 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2004, 12:55 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
yosshimura

What is the part number on the VDO box?

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2004, 01:31 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,863
Check to see if the OVP is full of water. I've seen this happen when the component compartment cover(behind the battery)isn't properly installed. It can let rain water run down the windshield and into the compartment area. Good luck
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2004, 02:24 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: Hawaii
Posts: 147
Hi Yosshimura:

I have a 87 260E with the same problem. Does it sound like a soft blinker ticking noise? If it is, that is the sound I have. It goes on for about 10-15 seconds and then just stops. It happens when you open the door or turn the ignition key on or off. No one had any answers for me so I just live with it.

I have been driving the car with this condition for over a year now and it hasn't blown up or have any type of ignition. The car runs fine. I would be curious to find out what the problem or non-problem is. I just convinced myself that it has to do with the alarm resetting itself.

I hope this can put your mind at ease knowing that I am driving around with the same symptom and no problems.

Aloha,
Eric
__________________
1987 260E Charcoal Grey 157,000 Miles
1987 260E Forest Green 120,000 Miles
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2004, 03:09 PM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
Thanks for the responses

The part # on the unit is 124 545 5532 T/LLR. I called a local shop and they claim that is sealed and have to change the whole thing, $1k new... I checked in Fastlane and that piece is on there for about $1K (looks like an innocent little box, not expensive looking, lol).


Funny (? hmm, not funny :p ) thing is that when I left for lunch it was buzzing (since this am when I got to the office), then during lunch I made a few stops and the sucker did not buzz one time!!

My buzz is different than your buzz (and diff than those I read in the arvhices )... as it happens about one minute after you turn the car off... you put key back in, turn it on and no noise, even if you immediiately turn it off it won't go back on for another minute... that is before lunch..

Maybe it is the ovp and wet, b/c it rained LIKE CRAZY from about 1:30pm yesterday till 4 ish... and maybe now it dried>??? I better check behind the battery where the OVP is..

p.s. someone (the local indi ) that the 95 didn't have an ovp.. I wanted to change it when the fuel relay was changed. I havent looked into it on here

Last edited by yosshimura; 06-25-2004 at 10:07 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-22-2004, 11:58 PM
mercedesdoc's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Kissimmee, FL
Posts: 39
Quote:
p.s. someone (the local indi - Royal European) that the 95 didn't have an ovp.. I wanted to change it when the fuel relay was changed. I havent looked into it on here
Hmmmm..............

M.B of Miami parts dept. opens at 8 am. You should give em a call and ask for an O.V.P for your 1995 E-320 (124 W/104).
# IS (305)919-7997 That is the direct #, ask for louis

Good Luck

Robi
__________________
Royal European Motors North
Robi
954-701-3821 cell

Reply With Quote
  #9  
Old 06-23-2004, 08:16 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Victoria, Australia
Posts: 6
Out of interest, I looked up your part number 124 545 5532.

Turns out it's the cruise control amplifier... not something I would expect to tick when the ignition was turned off????
Reply With Quote
  #10  
Old 06-23-2004, 09:52 AM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
Yeah that is what's weird about it...cruise control? But definitly that is where the noise was coming from. I felt the metal beating as it was ticking... hasn't happen again ...

Still wonder if the rain had anything to do with it,and what to do to prevent it from further happening again.

Reply With Quote
  #11  
Old 06-23-2004, 10:04 AM
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Washington, D.C.
Posts: 462
Dumb question: Does the cruise work?
__________________
Henry Bofinger
1989 560 SEL (black/black)
2001 Audi TT Roadster (silver/grey)
Reply With Quote
  #12  
Old 06-23-2004, 10:06 AM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
lol, not so dumb, as I haven't checked... Will check at lunch. Was working a few days ago b4 noise..
Reply With Quote
  #13  
Old 06-23-2004, 12:12 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 7
I am having the same problem, but my car would not start this morning. I replace the OVP about a month ago. the ticking from the passager side started 2 days ago. let me know what you find out. ty steve
Reply With Quote
  #14  
Old 06-23-2004, 12:16 PM
yosshimura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Liberty City, FL
Posts: 653
sfeyrer-->what year is yours?
__________________
1995 E320 smoke silver / parchment
Reply With Quote
  #15  
Old 06-23-2004, 01:05 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 7
94 w\ 112000 miles.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page