Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-08-2000, 12:58 AM
Senior Canadian Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: British Columbia, Canada
Posts: 827
Well...I thought it would be a pretty good idea to attend a collision avoidance course, so I went to one today. (The fact that the insurance company was giving a 10% discount on collision coverage if you took this course was a pretty good incentive.)

Anyhow, I took the 16V and the ABS got a pretty good workout.

A couple of hours later, the ABS fault light came on and stayed on. Anyone have any idea what specifically in the ABS system should be checked?

------------------
Cheers!

Yen-Hsen Liem
'93 500E black pearl/black leather; 89,000km; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'93 500E bornit(blackberry)/black leather; 69,000km; european delivery; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'88 560SL desert taupe/dark brown leather; 89,000km; Euro headlights
'87 190E 2.3-16 black pearl/black leather; 55,000mi; Euro headlights
'70 280SL white/red; 135,000mi (original); factory alloys; Euro headlights
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2000, 09:24 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Does the ever go out after starting? If not then power supply may be the problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2000, 11:49 AM
Registered User
 
Join Date: May 1999
Location: Charlotte, NC, USA
Posts: 688
Sounds as if your problem is the result of overusing your brakes and the accumulated brake dust settled in the sensor area. This is probably in your front wheels as they put out the most dust. Remove your wheels, calipers and brake discs. Behind this is the sensor and the ribbed hub that it 'reads' or creates the signal. Over time this ribbed area collects dust and signal output problems. This of course is if it passes the test that M.B.Doc mentioned previously.

Good luck,
Tobias MB
300CE, 400E, C280Sport, 190/5.0
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2000, 02:59 PM
Senior Canadian Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: British Columbia, Canada
Posts: 827
Doc,

Well, the light doesn't come on right away after starting. It usually takes a few seconds and then it will light up. After that it stays on continuously.

If it IS a power supply problem, is there a way I can confirm this? I don't want to have to pay MB for stuff I can do at home and if I can give them a direction to go in it'll hopefully help them out.


TObias,

Thanks, I'll check it out.


------------------
Cheers!

Yen-Hsen Liem
'93 500E black pearl/black leather; 89,000km; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'93 500E bornit(blackberry)/black leather; 69,000km; european delivery; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'88 560SL desert taupe/dark brown leather; 89,000km; Euro headlights
'87 190E 2.3-16 black pearl/black leather; 55,000mi; Euro headlights
'70 280SL white/red; 135,000mi (original); factory alloys; Euro headlights
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2000, 04:52 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Make sure the charging/battery system is at or above 12 volts. If it drops too low the ABS will go offline and the light will come on.

------------------
Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2000, 09:08 PM
Senior Canadian Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: British Columbia, Canada
Posts: 827
Turns out the sensors WERE quite dirty.

Everything is fine now.

Thanks for the help!

------------------
Cheers!

Yen-Hsen Liem
'93 500E black pearl/black leather; 89,000km; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'93 500E bornit(blackberry)/black leather; 69,000km; european delivery; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'88 560SL desert taupe/dark brown leather; 89,000km; Euro headlights
'87 190E 2.3-16 black pearl/black leather; 55,000mi; Euro headlights
'70 280SL white/red; 135,000mi (original); factory alloys; Euro headlights
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W124 rough idle and ABS light on mills Tech Help 24 07-09-2013 10:45 PM
Why does the ABS light come on? screedchan Tech Help 23 02-07-2004 04:50 PM
ABS light: abs has a mind of its own dtrain Tech Help 0 10-22-2003 10:34 PM
190E ABS light on & battery dies - help! lore Tech Help 4 10-14-2003 04:24 PM
ABS Light on & Cruise Control Inop. y2kimmel Tech Help 0 09-03-2003 02:43 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page