Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Vintage Mercedes Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-12-2009, 09:51 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
300sd cruise

1979 300sd, I can get the car to accelerate with the column stalk, but can not set speed. Which part is it likely to be ?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2009, 10:04 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Tucson, AZ
Posts: 4,193
It's usually the amplifier but check the vacuum diaphragm first. If you have a vacuum leak anywhere in the system it can affect the cruise supply line. Someone also mentioned their cruise wouldn't work unless ALL the doors were locked. Whether that was a safety feature or an indication of a vacuum leak in their door system I couldn't tell you.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2009, 11:36 AM
JimFreeh's Avatar
Benz addict
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hampton Roads, Virginia
Posts: 3,301
Quote:
Originally Posted by Mike D View Post
Someone also mentioned their cruise wouldn't work unless ALL the doors were locked. Whether that was a safety feature or an indication of a vacuum leak in their door system I couldn't tell you.

That's a deferred maintenance issue....

Your symptom sounds like a bad amp.
You could try the resolder trick, do an archive search for mucho info.

Jim
__________________
14 E250 BlueTEC black
94 E320 Cabriolet Emerald green
85 300TD 4 spd manual dark blue
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2009, 11:48 AM
Mr.Kenny's Avatar
"Just Passin' Thru"
 
Join Date: Sep 2005
Location: Springfield,MO
Posts: 277
Re-soldering my amplifier did the trick. All you have to do is hit every solder joint with the iron so it re-melts the old solder & makes a new connection. I don't remember if I added more solder........I probably did if the joint needed it.
__________________

"Our Lady of Blessed Acceleration...
don't Fail Us Now"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page