Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Vintage Mercedes Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-02-2009, 12:22 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Unhappy 1971 6.3 shutting off

Hello Mercedes experts. I am in need of some help with a 1971 300 sel 6.3. The car starts and runs beautifully 99% of the time. I have been encountering an issue with it shutting down while driving. It is very intermittent. Most of the time it is just a hiccup, it will cut out for about 10 seconds and then pick up again, but it has cut out for as long as 30 min a couple of times. It does not lose power when this happens ( radio,lights,etc still work). I initally thought it was the coil. One of the instances it cut out for 30 min. I installed a new coil and it started right up and ran fine for a week before acting up. I feel it is ignition related. Any help is greatly appreciated.

Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2009, 06:42 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 111
Try finding the connection leading to the distributor. Disconnect it and clean it thoroughly. Reconnect and You just might find out the engine could run a bit better.
I would recommend you take apart most electrical connections and clean them with electrical contact cleaner. Stay away from the injector contacts. Damage happens to the pins when disconnected too often if it is a D jet.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2009, 08:03 AM
GGR GGR is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,068
I had a similar problem with my 6.3. It would start running on four cylinders and then it would shut off. This was one of the two sets of points that was badly insulated. The clip holding the black wire on the moving part of the points was not properly in place and was too close to the metal. While heating the metal would expand and enter into contact, shorting the citcuit. Have you tried the M-100 board? www.M-100.cc You have true experts of that model there who will help you out.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2009, 03:19 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks for your help. Turns out it has been converted to a Mallory pointless system and the module went bad.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page