Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Vintage Mercedes Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-14-2013, 03:06 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
1975 w115 transmission shifting issues

Hello again guys, now I have new problems, as usual. My w115 vibrates on every shift now and it is lagging in 2nd to 3rd gear. In order to get it to shift somewhat smoothly I need to let off the gas. The transmission is very clean and appears to have been replaced not too long ago and while I definitely include the possibility of bad tranny, I want to look at other possible issues first.

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2013, 05:29 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Modesto CA
Posts: 2,818
115.017, or

115.117, or

115.114?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2016, 12:29 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: San Antonio, Tx.
Posts: 72
Transmission shifting issues 1975 300D

I have owned the car for 3-4 years used it for a daily driver for the last 4 months. I drive it now about 30 miles a day mostly 65-70 on the freeway in flat Texas 15 miles each way. it doesnt smoke much at all runs with no detonation, everything works but the A/C (compressor gave out just this summer).

the issue is the trans started shifting hard (banging from 1st to 2nd) then acted normal... now it is under light throttle slipping in 4th gear. if I shift it back one to gear and then to "drive" well giving it good throttle it engages and no problems. It seems inconsistent. I checked some of the vacuum lines all seem good, the locks work and it shuts off with the key at zero hesitation. it is not leaking any fluid the level is good as well.

any thoughts?
__________________
MAKDUFF3

1975 300D, Feuerrot and Parchment interior

1971 220D (RIP)
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2016, 02:03 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 241
Check the rod on the side of the trans that goes to the throttle linkage for play both where it clamps on the trans and a bushing. If it is loose it will cause strange shifting.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2016, 04:27 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: San Antonio, Tx.
Posts: 72
Thanks I will check it out. I also noticed that it does it terribly in 4th when it is warmed up too.
__________________
MAKDUFF3

1975 300D, Feuerrot and Parchment interior

1971 220D (RIP)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page