Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Vintage Mercedes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2017, 06:20 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Ignition switch wiring.

I really need to find out the wiring colour codes for the ignition switch on my 280SLC.
All the diagrams I find are not colour coded and are for 107 044 Xxxxxx
Mine is 107 022 Xxxxxx

HELP going crazy here.
😨
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2017, 06:22 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
1975 by the way EU car.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2017, 07:46 AM
Stretch's Avatar
Gettin' outa chokey
 
Join Date: Sep 2009
Location: Between a rock and a hard place (Back in Holland at the moment)
Posts: 13,986
Wild guess =>

The other chassis wiring is probably pretty close if not the same.

If not (#1) =>

Find the diagrams on startekinfo for the W123 with the M110 engine - that will probably get you quite close to what you have.

If not (#2) =>

If you get really stuck then you could pay for very short term internet access to WIS (available via the startekinfo site) - this is pretty costly but might help soothe the pain...

If not (#3) =>

Ask a R107 owners club for help - joining an accredited Mercedes owners club often gives you access to EPC and WIS which can be well worth the money
__________________
1992 W201 190E 1.8 171,000 km - Daily driver
1981 W123 300D ~ 100,000 miles / 160,000 km - project car stripped to the bone
1965 Land Rover Series 2a Station Wagon CIS recovery therapy!

Don't leave that there - I'll take it to bits!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2017, 03:09 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 624
From what I can make out from my diagrams:

50- Violet/White
15 - Red/Black (2) -- 1.5
R- Red/Green -- 1.5
30- Red (2) -- 2.5
P - Green/White-- 0.75
P30- Red/Green -- 0.75

Appears to be 2 Red/Green wires but one is twice the thickness of the other.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2017, 06:21 AM
optimusprime's Avatar
Trevor Hadlington
 
Join Date: May 2014
Location: Worcestershire in England
Posts: 956
Andy put this in Goog;le Search box . >>> Pagoda SL Group Technical Manual.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-09-2017, 01:06 PM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Ok thanks for the info
. Helps a lot. Only one more quick question on the wires.
Which one is the primary power wire to the switch?
Thanks again.
I need to start another thread on fuel and I hope and think it should be a quick easy answer.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2017, 03:08 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 624
Circuit 30 is the main power feed (the 2 heavy red wires).
Reply With Quote
  #8  
Old 02-09-2017, 08:11 PM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Thanks every one.
Maybe today I will see that little red light on again.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2017, 01:39 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Lights and more lights

All systems now have power. All I have to do is find the mouse that chewed the wires and reward it suitably.
Many thanks for help from all.
Attached Thumbnails
Ignition switch wiring.-1486704458650.jpg  
Reply With Quote
  #10  
Old 02-10-2017, 01:46 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Ignition , looms and mice

As TC used to say

I hate meeses to pieces.

A couple more bad bits to bridge and be there soon.
Attached Thumbnails
Ignition switch wiring.-1486705286816.jpg  
Reply With Quote
  #11  
Old 02-19-2017, 08:34 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Tomorrow will be a day. Will be the get the engine started day.
All injectors to have final clean, lines blown through, fresh battery you name it.
Have a good spark at each plug and now I understand I have k jet and not d jet I can go in the right direction.
If you don't hear from me again I've gone looking for a tall building.😆😆😆
Reply With Quote
  #12  
Old 02-27-2017, 09:54 PM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
A few more mouse attack wires redone and my car can see in the darl again.
Attached Thumbnails
Ignition switch wiring.-1488246664403.jpg  
Reply With Quote
  #13  
Old 03-05-2017, 06:23 AM
andyslc's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Bangkok Thailand
Posts: 148
Injection unit was removed and serviced and the sensor plate now moves as it should.
The Thai Merc engineer has explained setting up the flow after refitting but I just want to check.
When ignition is on but engine not started no fuel should come out of the six ports on the distributor.
If the sensor plate is pushed down slightly then fuel should start to flow. Correct ?
If one or some of the ports don't emit fuel the there is a screw next to each one that can be removed for access to the adjuster screw.and a 3mm hex is used to adjust the port .
Clockwise to increase counter clockwise to reduce.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page