Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Vintage Mercedes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2018, 01:20 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 23
W108 Instrument lights out

Hi all,

I have flashers, high beam, ignition, brake indicator working, but none of the illumination lights. Other items on the fuse are working.

When I took it apart, a couple lights are missing and some lacked the rear twist part of the housing & spring.

I searched the forum and found it's usually the ceramic piece, I took that apart and cleaned it up. There was a bit of corrosion but nothing crazy. I still have no illumination lights including the speedo light that is wired up.

Questions: where can I get the plastic housings for the bulbs, or are there good alternatives? Does it need all bulbs installed to complete a circuit? Where should I look next since it doesn't seem to be the ceramic dimmer?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2018, 07:04 AM
1973 280SEL 4.5
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 103
Are the bulbs getting power?

You might want to check the rheostat dimmer. It's the left knob in the cluster. Turning it back and forth numerous times may get it working. I replaced mine.
__________________
1973 280SEL 4.5
2015 E350 4Matic Wagon
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2018, 10:39 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 23
I'm not sure how to check the ones that twist into the circuit board. I guess I can check the one that's wired by the speedo.

I took the rheostat/potentiometer apart and cleaned it, it wasn't very corroded though. I'm gonna try jumping the connections just to make sure.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2018, 02:45 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 23
Checked the potentiometer and no current. Although it looked good I guess something was wrong. So I soldered a wire and have lights now. Didn't realize the heater tab lights were also on that circuit.
__________________
1973 280SE 4.5
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page