Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-16-2005, 08:45 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: MA
Posts: 217
engine stop and climate control vacuum??

My 84 300SD (W126) didnt shut off with the key yesterday for the firs time (320K mi) No problem use the shut off lever then read up on debugging the system.

Without a vacuum gage/mity vac I have determined I have vacuum at the brake booster (checked a line and it pulled some vacuum on my finger). jumped to the conclusion it was the keyswitch of vacuum shut of valve at the engine. Pulled the shut off supply line near the brake resivour (brown one) with engine running sucked on it and nothing, shut key off and sucked on it again and the engine shut off. So I started it up again and pulled the climate control supply line (red and?) and shut the engine off, then I blocked the opening for the supply and the engine shut off.

So it appears I have leaks in the ACC vacuum system. which leads me to two questions.
One if I plug the ACC suply line I can shut off the car with the key, the question is will the system default to defrost mode? I figure this is acceptable in the cold till I can get the time to take apart the dash to debug the ACC vacuum. I figure I'll have to get a mity vac at the local auto parts place now, a chance to buy a new tool

Two - anyone have a W126 ACC vacuum debug procedure? I havent found one searching yet.

As usual when one thing goes wrong somthing else goes wrong as well, this had to happen when the W124 is disassembled waiting for parts!

Thanks for any help
Paul

Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2005, 08:53 PM
wolf_walker's Avatar
Zen And The Art Of Diesel
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oklahoma City
Posts: 2,050
Go buy vac pump, pull acc panel, check the vac pods one by one from the elec valves behind it. You'll find one leaking I imagine.
__________________
One more Radar Lover gone...
1982 VW Caddy diesel 406K 1.9L AAZ
1994 E320 195K
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2005, 09:55 PM
mplafleur's Avatar
User Friendly
 
Join Date: Sep 2001
Location: Lathrup Village, Michigan
Posts: 2,939
Yes, default is defrost.

__________________
Michael LaFleur

'05 E320 CDI - 86,000 miles
'86 300SDL - 360,000 miles
'85 300SD - 150,000 miles (sold)
'89 190D - 120,000 miles (sold)
'85 300SD - 317,000 miles (sold)
'98 ML320 - 270,000 miles (sold)
'75 300D - 170,000 miles (sold)
'83 Harley Davidson FLTC (Broken again) :-(
'61 Plymouth Valiant - 60k mikes
2004 Papillon (Oliver)
2005 Tzitzu (Griffon)
2009 Welsh Corgi (Buba)

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page