Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-07-2006, 06:22 AM
dOUG11
 
Join Date: Jun 1999
Location: Melbourne , Australia
Posts: 33
ML320 Runs really Rough Sometimes

My MY 2000 has always had a small problem that seems to be getting worse.

When the engine is cold and if I put the engine under a bit of load then it starts to run really rough (no power , won't rev , idles at about 1,00 rpm really roughly).
If I turn off the engine and restart it always fixes itself immediately.

It has done this since new and the dealer has never been able to fix it.

I have had the MAF, CATS, and plugs replaced in the last 2 years and thes ehave not fixed the problem (they were rpelaced for different reasons though).

I assume the computer is getting it's knickers tied in a knot as I assume that by restarting the engine I am resetting the computer ?

Any other ideas ?

thanks

Doug

Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2006, 08:01 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
What you are describing is injector shut-off. That happens when the cylinder misfires badly. When you re-start the engine the misfire counter re-sets.

I would think that you possibly have a bad spark plug wire OR coil..
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2006, 05:46 AM
dOUG11
 
Join Date: Jun 1999
Location: Melbourne , Australia
Posts: 33
thanks, - just one more question , would the injector shut off log any error codes ?

I had the codes read last time I had the car serviced and it read faulty O2 sensor right hand side and faulty brake light switch (the BAS and ETS lamps did illuminate once about 6 months ago, but never since).

The dealer suggested not replacing the O2 sensor as he didn't think it would fix the problems I was having.

thanks

Doug

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page