Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-16-2005, 02:41 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 46
Check Engine light, 300E 1990

The last couple of days My check engine light has been comming on after I remove the key from the ignition. Last night it was on all night and ran the battery down. After I start the car it goes out. The only thing I have done to the car in the last week is replace the fuel pumps. They shouldnot be powered with the key off. Any ideas?

Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2005, 06:42 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Columbia, MD
Posts: 82
This is odd with the light on when the switch is off and key removed.
When I have done work that causes a regular "check eng." lite I just "erase" the codes by doing the following which I got from a mechanic: disconnect the negative lead on the battery, turn the ignition switch on all the way (not start), step on the brake pedal, and reconnect the ground cable. I have never had the light stay on or come back on so I assume that as long as the trouble is fixed the light will stay off. I don't know if this will help in your case.
It sounds like you may have a short or a cross some where if "erasing" doesn't help.

Last edited by carymcooper; 03-16-2005 at 06:45 PM. Reason: yes
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2005, 07:17 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 46
I found the problem. When I was checking the engine compartment for a short, I touched the OVP and felt that it was too warm, hot even. Even though I had replaced the OVP a while back when I was trouble shooting another problem. I pulled the OVP and found that it was full of water and corroded badly. Luckily, I had not thrown the old OVP away. I reinstalled it and the light went out and all works well. Side benefit is that the car now starts on the first rev. This is a inherent problem with this model as I have seen in it other posts. Water seems to drain directly on the top of the OVP. I suggest covering it with some tape or plastic to keep it dry.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine Light (93 300E 3.2L) carkahlua Tech Help 4 09-22-2003 03:25 PM
Check Engine Light re-visited roadsession ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 12 08-07-2003 11:25 AM
'Check Engine' Light will not come on tr4me Tech Help 5 04-25-2003 10:57 AM
Check Engine Light M103 d2bernhard Tech Help 2 01-15-2003 02:37 PM
420 SEL - Check Engine Light Codes Needed. rsamson830 Tech Help 1 10-30-2001 07:34 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page