Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-10-2005, 03:16 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
94 C280 Auxillary fan always on

I have 1994 C280 European made. The two auxiliary fans are always on even after I turn the ignition on and before starting and running the engine. And the ECT gauge B13 is not working at all. I have checked the wiring from the sensor all the way to the instrument panel and there is no shortage.


The followings are the kind of tests I have done on this car.

As soon as I turn the ignition on the fans go on.

I took the relay K9/1(15Amp) out the fans run on hi speed.
I took the relay K10 (30Amp) out the fans run on low speed.
I took the relay K9/1 out and unplugged the ECT sensor (A/C) B10/8 the fans run on hi speed.

I took the relay K9/1 out and I shorted the ECT sensor (A/C) B10/8 the fans run on hi speed.

I grounded Blue-Red wire of Refrigerant pressure sensor the fans stops for 3 seconds and then comes back on regardless of ECT sensor (A/C) B10/8 is connected or shorted or any combinations of fan relays are installed.

Temp gauge on instrument panel is not working at all.

I have run out the tests I knew. Please Help


Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2005, 09:04 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Dallas, Tx
Posts: 701
I am thinking your temp sending unit is bad. Try replacing that, if your temp gauge isn't working and your fans are stuck on then it could be sending the wrong signal to the computer. Good luck.
Brian

__________________
Brian W. Heitman

www.MBCA.org/northtexas

Join MBCA!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auxillary fan always on D Man Diesel Discussion 24 03-26-2006 04:14 AM
Auxillary fan fuse keeps burning yjamous Tech Help 5 05-21-2005 11:57 AM
DIY Notes may help people: Radiator, Fan Clutch, Temp Sensors, Fuel Pump, Temp Gauge ericgr Mercedes-Benz SL Discussion Forum 3 09-24-2004 01:40 AM
Auxiliary Fan Question JBoggs Tech Help 9 07-30-2003 10:07 PM
Auxillary Fan not working on 300sd DP Diesel Discussion 2 06-25-2000 08:23 AM



All times are GMT -4. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page