Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-27-2007, 04:36 PM
NeralPal's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 10
1990 300E Battery/Alternator issue

Ok, so my car randomly started dieng one day while I was driving. I had it towed to the local dealership and they couldnt find anything wrong with it and they couldnt get it to die out. So I drove it for another week and it started dieng again. The engine doesnt go out unless the card completely stops, but all the electrical parts in the car fizzle out. (radio, Dash lights, etc) Now the only way I can start the car is by a jump. The battery is really old but alot of people have told me its the alternator. Anyone have any insight on this issue? I would appreciate any input.

Thanks,
Neralpal

Reply With Quote
  #2  
Old 04-27-2007, 05:13 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, Quebec
Posts: 508
1) Check (test) your batter.
2) Replace the voltage regulator in your alernator. ($30.00, a screw driver and 10 minutes of yor time)
good luck
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2007, 07:37 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 1999
Location: Surrey, Beautiful British Columbia, Canada
Posts: 750
Quote:
Originally Posted by Jackd View Post
1) Check (test) your batter.
2) Replace the voltage regulator in your alernator. ($30.00, a screw driver and 10 minutes of yor time)
good luck
is it just screw-in and go! What is the voltage output at:
idle and and engine off.

My 89 260e reads 14+ at idle, 13+ engine off.

Shouldn't it be 12+ for both? Case of voltage regulator?

Thanks
__________________
joel

Prayers bring forth enlightenment.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2007, 06:07 PM
Registered User
 
Join Date: May 1999
Location: Toronto,On,Canada
Posts: 281
Quote:
Originally Posted by joel View Post
is it just screw-in and go! What is the voltage output at:
idle and and engine off.

My 89 260e reads 14+ at idle, 13+ engine off.

Shouldn't it be 12+ for both? Case of voltage regulator?

Thanks

yes.2 screws.
idle:around 14 with daytime running light in Canada.14 is normal.
engine off:12.5 with alarm on and flashing red light(warning to would be carthief).you have to wait a while with engine off to drain off surface current(same after using charger or alternator charger),I am told.Immediately after shutting engine,my car read 12.85 or so.
__________________
Tom 2010 C250 4-matic Sport (Canada)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2007, 10:31 PM
NeralPal's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Jackd View Post
1) Check (test) your batter.
2) Replace the voltage regulator in your alernator. ($30.00, a screw driver and 10 minutes of yor time)
good luck

Hey I have very little experience with alternators. Is there a guide anywhere to show the correct proccess on replacing a voltage regulator is it pretty simple? Just want to make sure I can handle it before i order the part. Thanks in advance.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page