Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Car Audio and Multimedia

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-06-2013, 10:13 AM
Tanksowner's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 253
Blaupunkt Atlanta 110, keeps resetting to EUROPE

Hey so I bought this radio to replace the aging Becker Grand Prix. It works great and the sound quality is superb. But it keeps resetting to EUROPE instead of USA for the tuner region. It's incredibly perplexing, as the wiring harness that Becker Auto Sound supplied with the radio allows for a permanent 12V going to the radio. So theoretically, it should maintain my settings. Has anyone else run into a similar problem with this radio or others similar to it? If so, how did you resolve it? If I can't fix it myself, I have to call the BAS people and find out what the deal is. I must be missing something.
__________________
Never be ashamed to ask for help.

1985 300D
1987 300SDL
1970 Jaguar E-Type OTS
2002 Dodge Intrepid (Traded In)
2011 Ford Crown Victoria
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2013, 09:11 AM
Tanksowner's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 253
So the new suspicion after attempting to fix it several times has to do with the plug and play harness that came with the radio. We think a couple of the leads on the harness were installed incorrectly, so we're taking a voltmeter out to test it. I'll let you guys know what I find.
__________________
Never be ashamed to ask for help.

1985 300D
1987 300SDL
1970 Jaguar E-Type OTS
2002 Dodge Intrepid (Traded In)
2011 Ford Crown Victoria
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2013, 09:39 AM
jay_bob's Avatar
Control Freak
 
Join Date: Oct 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 3,428
I suspect the problem lies in the fact that if you have a late 90s 210, the switched and unswitched 12 V dc on the ISO connector is backwards of the standard. I discovered this while installing the Parrot Bluetooth adapter in my wife's 1998 E300D.
__________________
The OM 642/722.9 powered family
2014 ML350 Bluetec (wife's DD)
2013 E350 Bluetec (my DD)
2008 ML320 CDI (Older sonís DD)
2008 E320 Bluetec (Younger son's DD)

1998 E300DT sold to TimFreeh
1987 300TD sold to vstech
----------
gone but living on
1983 240D (body to greazzer, engine to t walgamuth)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page