Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Car Audio and Multimedia

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-21-2013, 07:24 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Cool 97 e320 radio problem

Recently my car radio has this problem. When I turn it on, it goes to phone function. This car had an old telephone from factory. I have removed it long time ago. Curiously, when the car's engine is not running, the radio functions normally. If I turn the engine on, the radio goes to phone and displays it.
Any solutions, ideas.
Thanks, Joe
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2013, 11:52 PM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
Did you remove all the components or just the ones in the console?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2013, 07:49 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
I was doing an evaporator core replacement, so all components were removed. After putting everything back, this is the only problem I can detect.
Joe
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2013, 09:27 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Question

To clarify my answer, only the phone handset was removed. The piece in the center console. No other part has been removed.
Joe
Reply With Quote
  #5  
Old 05-23-2013, 11:18 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Gilly View Post
Did you remove all the components or just the ones in the console?
Do you have any suggestions? It will be appreciated.
Thanks, Joe.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-24-2013, 07:54 PM
jay_bob's Avatar
Control Freak
 
Join Date: Oct 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 3,427
When you removed the cell phone did you just unplug the handset from the center console?

There are 2 more elements that need to get disconnected.

One is the display head in the dash. The other is the electronics box in the trunk.



Have a look at my thread Analog Cell phone update - 1998 W210 to see where the devices are.

If you unplug both of these boxes then there is nothing left connected in the phone system. I suspect the phone controller is grounding pin 3 on the radio ISO connector, this throws the radio into PHONE mode.
__________________
The OM 642/722.9 powered family
2014 ML350 Bluetec (wife's DD)
2013 E350 Bluetec (my DD)
2008 ML320 CDI (Older sonís DD)
2008 E320 Bluetec (Younger son's DD)

1998 E300DT sold to TimFreeh
1987 300TD sold to vstech
----------
gone but living on
1983 240D (body to greazzer, engine to t walgamuth)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page