Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2005, 12:14 PM
Compression Ignited
 
Join Date: Jan 2005
Location: A little island
Posts: 23
no p/s problem - fixed

81 240D 315k miles
well i lost p/s about 2 weeks ago. sudden stop - pump was clearly not loading up when the wheel was turned. i removed the p/s pump cleaned and re-sealed it. no obvious problems in the pump, but lots of carb cleaner to remove the gunk - clearly neglected over the years. when i reinstalled the pump i routed the return line into a gallon bucket, jacked the front end off the ground, and had the wife turn from center to lock to lock while I added 3q of fluid. At the first lock i had a big gush of fluid into the catch bottle. the fluid was very airated - pink and frothy. once I stopped, topped off and test drove, no problem - p/s back as strong and silent as before. must have dislodged something in the box or unstuck a valve. now I have a nice clean pump and fresh fluid in the system.

if the p/s quits I would recommend a flush like this first before going any deeper. I might have saved myself a lot of hours. The flush only takes 10 minutes and you only need a phillips head, a gallon bucket and 3q of fluid.
happy motoring to me...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 500SL ASR Problem jrodnar SL Forum 10 12-22-2008 11:18 AM
'96 E300D, weird diesel engine problem jarvisto Tech Help 0 06-25-2004 01:21 AM
W140 Blower Regulator Problem bdonkersgoed Tech Help 12 06-08-2004 03:25 PM
280 SE 1984 mixture problem w126/280SE Tech Help 3 05-30-2004 10:42 AM
Hot starting problem FIXED PCM84 SL Forum 0 05-04-2003 11:51 AM



All times are GMT -4. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page