Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2007, 10:04 PM
diametricalbenz's Avatar
The Crowbar of Embriage
 
Join Date: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 3,509
82 300TD No Vent Fan Operation

The vent fan on my 82 300TD does not spin regardless of speed setting. I have checked the fuses and even pulled the fan motor plug and applied 12V power and it spins right up.

Are there other relays in question other than the pushbutton dash control?

__________________
1996 Dodge Ram 5.9L Cummins 12V 4(A) 4.10 - 163K - For Sale
1974 240D 3.0L 4(M) - 250K -OM617.910 + 300D FW + Rajay turbo power!
1977 6.9 3(A) - 84k
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2007, 06:06 PM
diametricalbenz's Avatar
The Crowbar of Embriage
 
Join Date: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 3,509
Has anyone had fan speed issues with their climate controls?
__________________
1996 Dodge Ram 5.9L Cummins 12V 4(A) 4.10 - 163K - For Sale
1974 240D 3.0L 4(M) - 250K -OM617.910 + 300D FW + Rajay turbo power!
1977 6.9 3(A) - 84k
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2007, 06:16 PM
arkie's Avatar
Frequent lurker
 
Join Date: Sep 2003
Location: Marion, Arkansas (near Memphis, TN)
Posts: 241
I'm working through a similar issue with my W116 300SD. It actually ended up having a bad blower (actually very easy to replace on this chassis, don't know about the W123), but I only get blower activity on the Defrost setting (which I think overrides the servo control of the blower speeds) and I don't get anything but warm air so I'm pretty sure it is servo related. If you can't get your blower to come on at all, I'm thinking you may have a bad pushbutton control, as I have seen the button contacts go bad on a W123 before.
__________________
Professional wrench jockey at German Auto Tech in West Memphis, AR - check us out for your Mercedes, BMW, Audi, VW, and Mini repairs and services.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2007, 09:33 PM
diametricalbenz's Avatar
The Crowbar of Embriage
 
Join Date: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 3,509
Fortunately everything is working on the W116!

I swapped the unit with a working one and it seems to be working fine. I guess the pushbutton control is just not working.

I disassembled the fan speed control and the switches do not appear to be corroded.
__________________
1996 Dodge Ram 5.9L Cummins 12V 4(A) 4.10 - 163K - For Sale
1974 240D 3.0L 4(M) - 250K -OM617.910 + 300D FW + Rajay turbo power!
1977 6.9 3(A) - 84k
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2007, 06:51 PM
toomany MBZ's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: central Va
Posts: 7,820
Automatic CCU? These things fail regularly.

__________________
83 SD

84 CD
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page