Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-29-2010, 03:42 PM
Banned
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,061
tick tick tick coming from engine

recently installed new valve stem seals, new valve springs and new locking
cap nuts on the 1984 300DT. when the engine starts, I hear a tick tick tick/
tap tap tap sound. removed the air cleaner thinking it might be the
air cleaner. no luck, and with the air cleaner removed, the tick tick tick
became much LOUDER. placed my hand over the air intake with the
engine running and the tick tick tick quieted down a lot. took my mechanic's
stethoscope and listened to various positions on the valve cover. it
appears to be loudest somewhere around the #2 cylinder. my mechanic
suggested adjusting the valves while the engine is HOT. so....that is
what I am going to do.

when I installed the valve stem seals, I checked each one and used
a special tool to "seat" the seal. I then installed the new valve springs
along with the locking cap nuts. hopefully, I didn't screw something
up during the install process but anything is possible.

Reply With Quote
  #2  
Old 03-29-2010, 04:01 PM
JayK's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: NYC
Posts: 94
I have a similar sound. With a stethascope I narrowed it down to an injector line. I think a line is hitting something everything it gets pressurized.
__________________
Jay Kickliter
Chasing 'trons (my thoughts and tutorials on electronics and stuff)


1995 E300D-Black on Black
Reply With Quote
  #3  
Old 03-29-2010, 04:07 PM
Banned
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,061
Quote:
Originally Posted by JayK View Post
I have a similar sound. With a stethascope I narrowed it down to an injector line. I think a line is hitting something everything it gets pressurized.
thanks, I did remove two brackets from the injector lines so I will replace
those brackets and see if that stops the ticking.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page