Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-13-2010, 11:22 AM
Jtn190d's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Earth
Posts: 19
Transmission Problems.

Hi guys,

Hope this is the right place to post this?


So i have a 87 190D 2.5 Turbo, and my transmission has been giving me some problems the last few days and i could use some help!

The problem is when the trans shifts into 4th it will not do any thing except rev up but if i am going down a hill and shift from N to D it will rev up like its downshifting but will not do any thing except rev up.

I have checked the fluid and the lines coming from the trans to the modulater but they all seem fine.

What else should i check?

And whats wrong with my transmission???

Thanks,
Justin.

__________________
87 190D 2.5 Turbo cut 400E springs and sway bar.
79 240D FOR SALE. PM Me if interested.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2010, 12:40 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 342
According to the ATSG manual, the ONLY thing that ONLY is active in fourth is your K2 clutch. Sadly, getting to it is a major affair.

In theory it could also be a valve body problem. Any history, or did it just "pow" start on, say, Saturday?
__________________
James Marriott
2003 Buick Regal
1983 300D (228k, frau Auto)
1996 Suburban K2500 (192k, 6.5 turbo diesel/4WD towmaster 10,000)
www.engineeringworks.biz
1987 300SDL junker 170k
1982 300SD junker, 265k
Reply With Quote
  #3  
Old 07-13-2010, 02:56 PM
Jtn190d's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Earth
Posts: 19
Haha it did start on Sat. before that there was no problems at all.

The transmission also has 218.000 miles.
__________________
87 190D 2.5 Turbo cut 400E springs and sway bar.
79 240D FOR SALE. PM Me if interested.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2010, 07:14 PM
73 280c
 
Join Date: Dec 2002
Location: kittery me
Posts: 93
190D transmission problems

Hi,

I rerad your problem and am having the same issues with my non-turbo, 2.2. 1st and 2nd work fine but no 3rd gear. Had the modulator replaced last week and it worked great, but now having the same problem again, less that 20 miles.

Did you find a remedy?

Any elp would be appreciated!

Thanks!

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page