Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-15-2020, 03:56 PM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Arkansas
Posts: 39
Need help identifying components on Tachometer board

Pulled my non working tachometer amp. Smelled magic smoke and dug deeper.

Can anyone tell me what this burt part is?




Sent from my iPhone using Tapatalk

__________________
Current:
16 E400 4Matic
91 300E 4Matic - 2nd car
83 300D
Past:
06 E350 4Matic
87 190E 2.6 - 1st car

Last edited by m5mulli; 11-15-2020 at 06:03 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2020, 05:57 PM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Arkansas
Posts: 39



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Current:
16 E400 4Matic
91 300E 4Matic - 2nd car
83 300D
Past:
06 E350 4Matic
87 190E 2.6 - 1st car
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2020, 11:30 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Sacramento, CA
Posts: 2,641
I have seen precision wire-wound resistors which are in a package with end caps like that. They are usually coated with plastic, which likely burnt away. But, various 2-lead devices (resistor, inductor, capacitor, ...) might use the same "packaging". At least that is true of 3-lead devices (IGBT, MOSFET, Vreg, ...). See if you can measure a resistance, with it out of the circuit. A wirewound resistor might have overheated, but not been damaged.
__________________
1984 & 1985 CA 300D's
1964 & 65 Mopar's - Valiant, Dart, Newport
1996 & 2002 Chrysler minivans
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2020, 11:44 AM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Arkansas
Posts: 39
Itís burned through. I found a circuit diagram yesterday and it looks like it is a 33ohm resistor that is directly off the 12v input pin.


I donít exactly know the current draw so I ordered a few sets of resistors with different wattage ratings.

We will see...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Current:
16 E400 4Matic
91 300E 4Matic - 2nd car
83 300D
Past:
06 E350 4Matic
87 190E 2.6 - 1st car
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2020, 02:41 PM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Arkansas
Posts: 39
Well. Resistor has been replaced but that still didnít help. While I had things appart I decided to check the output voltage from pin 3 with the amp installed and the engine idling. Itís outputting about 400-500mv and goes up as I rev the engine. So thatís a good sign but I am not sure if those ranges are correct.

I guess the next thing is to pull the instrument cluster and see if the tach is even connected


Sent from my iPhone using Tapatalk

__________________
Current:
16 E400 4Matic
91 300E 4Matic - 2nd car
83 300D
Past:
06 E350 4Matic
87 190E 2.6 - 1st car
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page