Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2002, 11:45 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: S.E. Tn.
Posts: 55
SD shakes to much at an idle

In the last 15000 miles my car has developed an awful shake, like it has a dead miss in it. I adjusted the valves and found them out real bad. 2 had very loose lock nuts and it took many turns to get them to specs. I replaced all filters. But I still have a real problem.
I have the same power as always driving it. It just shakes like hell at an idle, in gear or out. Please help. Your forum has been great for me to get high miles out of my cars. It is an 85 SD with 250000. It gets great milage since I tuned it up

__________________
I like to Drive
77 Celica GT 295000 sold
80 Volvo DL 168000 sold
84 Volvo GLT 342000 Real fast sold
86 Crown Vic. 258000 cheap to keep
84 Ford Van 6.9 360000 sold Great
88 Ford Dulley 7.3 311000 still have
90 Ford Van 7.3 235000 sold great
92 Ford Van 7.3 223000 Excellent still have
82 300TD 1st Benz Great Car 205000Sold
85 300SD 245000 What a ride
84 300SD project car with son, Rod knock
85380SE What a RIDE
90 420SEL Nice Ebay Addition Great buy
Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2002, 12:25 AM
TANK
Guest
 
Posts: n/a
One of the other guys had the same problem and he replaced the engine shocks and motor mounts and now his runs smooth. I would inspect those before I replaced but also check for a loose or disconnected vacuum hose. that would be an easy fix, although motor mounts and engine shocks are easy too, just a couple more dollars.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2002, 10:10 AM
BJ300SDL's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: FT.Wayne,In
Posts: 134
engine miss

Does the engine miss when cold or hot or both? Does it smoke and what color? Also have you cut out each cylider to identify which cyl. is not firing? Let me know I'll try to help I'm a diesel tech on caterpillar equip. Good luck!!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2002, 10:30 AM
Registered Diesel Burner
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern Virginia
Posts: 2,911
I had some improvement with all new motor mounts and engine shocks (there are two shocks - one on each side). Then I had further improvement with installing a new injection pump rack dampener pin.

The car still idles like it might have one cylinder with low compression. Maybe that's just a 5-cyl for you. But the shaking (which at times made the car seem like a 60's hot rod) has stopped.

Ken300D
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2002, 01:41 AM
monaco
Guest
 
Posts: n/a
I have an 1980 300SD that does the same. New motor mounts that made a big diff. However just before that it started to get rough at idle, especially for prolonged periods. Here we have stoplights that can be measured in minutes and it really does not like that. Other than this it runs great.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page