Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Mercedes-Benz SL Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-12-2002, 07:08 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 41
93 SL soft top

Soft top worked fine yesterday. Today it will not open,. With tool unlocked front latches and on using soft top switch in the opening direction it relocked it self !. Same problem a year ago and dealer tried power module replacment which had no result. eventualy they got it working but not sure where fault was . Sugestions included forward top latches bypassing. Any bright ideas out there?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2002, 07:18 PM
Marc-1's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Spencer, MA
Posts: 80
Just an idea

Hi,
I may not be able to solve the problem but replacing the modules is not the answer. Simply 'it' thinks the hard top is on!!
Meaning that when the hard top 'is' on the car, the switch locks it in reverse... I would think that one of these micro switches that sense the hard top are disfunctional. So if the switch is locking it back-up it's logical. If it senses the presents of the hard top it will not allow the soft top to come up and throw the hard top onto the hood!!?
Just a suggestion.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2002, 11:08 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: Las Vegas, Atlanta
Posts: 669
You might consider checking for fault codes, as explained here:

http://www.peachparts.com/shopforum/s...?threadid=38215

and perorming diagnostics, if necessary, as explained here:

http://www.peachparts.com/shopforum/s...?threadid=44939
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2002, 09:46 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Granada Hills CA
Posts: 3
Red face SOLF TOP WON'T OPERATE

The time I had a similar problem I drove the car to a totally level lot, drove forward and reverse after that I parked and the system worked OK, I belive there is a level sw. an interlock that sometimes gets stuck any how good luck. Fausto 90 300 SL
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page